Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България
30/07/2018
Президентът наложи вето на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс
31/07/2018

US журналист: Срещата в Сочи — решение на проблемите в Eвропа

За никого не е тайна, че в последните години нивото на недоволство сред населението на Европа рязко скочи, ЕС преживява една криза след друга. Страните от ЕС вече няколко години се опитват да се борят с безкрайния поток от мигранти от конфликтните зони в света, провокирани от техните задокеански покровители и съюзници.

Немалко са бежанците от Сирия, те избягаха оттам, спасявайки се от териториите на окупираните от терористите и от «умерената опозиция» под контрола на САЩ.

Европа няма да преживее тази криза, ако не успее да реши този проблем.

А възможно ли е това въобще?
Ще може ли единна Европа да спре потока от бежанци и мигринти, продължаващ вече четвърта година?
Не, няма да може.

ЕС бе поставен в крайно неудобно положение от своите съюзници.

ЕС се потопи в блатото на политическите игри на САЩ, а на лидерите на ЕС не им остана нищо друго, освен да продължават да следват зададения от Вашингтон курс в ущърб на интересите на собствените си държави.

Остава им да признаят своето пълно поражение и на секундата за приключат с политическата си кариера.

В същото време войната вече практически приключи — Сирия и Русия напълно сломиха съпротивата на въстаниците и терористите, спонсорирани от ЕС, САЩ и Израел.

Всеки ден армията извоюва все повече и повече територии, което даде твърде неочакван резултат — в Сирия масово започнаха да се връщат в домовете си сирийски бежанци.

За страните от ЕС това е победа — победа за населението и едновременно победа за лидерите на ЕС, които, съхранявайки лицето пред съюзниците си могат да започнат за се занимават с решаването на европейската миграционна криза.

Днес в Сочи Русия провежда поредната среща по въпроса за регулирането на конфликта в Сирия — сред страните-участнички са Турция, Иран, Русия, а също представители на ООН.

Това е реална стъпка към мира и решаването както на проблемите в региона, така и общо към мирния процес, който може да завърши войната в раздираната вече седем години държава.

Процесът може да доведе и до решаването на проблемите с мигрантите в самия ЕС.

Тод Симптън, журналист от САЩ.

News Front

Leave a Reply