Мадридска декларация за разбирателство, уважение и свобода
19/03/2018
Анти-руската истерия – как да и се противопоставим?
22/03/2018

Чуждестранните наблюдатели следили за изборите в крим са попаднали на сайта «Mиротворец»

В базата на скандалният украински сайт «Миротворец» са били включени всички членове на избирателните комисии, следили за изборния процес в Крим.

 

( Неудобните за Украйна Хенрих Вебер ( първия от ляво) и Андреас Маурер в центъра пред избирателния участък в град Севастопол по време на изборите на 18 март)

 

Седем международни наблюдатели, следили за изборния процес в Крим по време на изборите за президент 2018 година, са били внесени в базата данни на скандалния украински сайт «Миротворец».

В частност, още на 18 март, в деня на изборите, на «Миротворец» попадат наблюдателят от Италия  Марко Марсили, испанецът Монфа Нарцис Рома, наблюдателят от Швеция  Улф Гренлунд и синът му Александър.

По-късно в базата са внесени и трима наблюдатели от Кипър Кутра-Кукума Скеви, СофоклиСофоклиса и Димитриоса Лиатсоса.

На сайта «Миротворец» се казва, че международните наблюдатели «съзнателно са нарушили държавните граници на Украйна» и са » участвали в пропагандистки мероприятия».

Наблючдателите, които са били в Крим неведнъж и също са следили за изборния ден на 18 март, вече отдавна фигурират на сайта, това са:  Йохан Бекман (Финландия), Андреас Маурер (Германия), Хенрик Веббер (Норвегия), Стефано Валдегамбери (Италия) и много други.

Попадането на сайта «Миротворец» означава неофициална забрана за влизане в Украйна. Всъщност, всички международни наблюдатели са били наясно с рисковете от самаото начало, но въпреки това се решават на тази стъпка.

 

 

Българска редакция News Front.

Leave a Reply