Борисов и “Джи Пи Груп”: защо точно сега?
17/10/2018
Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за изменение на Закона за държавната собственост
17/10/2018

Трус в управляващата коалиция и скандал между Сидеров и Симеонов

 

 

 

 

Трусът в управляващата коалиция и скандалите между Сидеров и Симеонов са на път да сринат устоите на парламентарното мнозинство.

След като Сидеров обвини Симеонов за човек на Сорос, днес дойде ответният удар на лидера на НФСБ.

Петима народни представители от ПП НФСБ В 44-то НС: Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев, Петър Петров, Славчо Атанасов, Георги Колев и Йордан Апостолов в специално обръщение заявяват, че снемат доверието си от лидера на ”Атака” Волен Сидеров.

“Народните представители от НФСБ снеха доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11 септември 2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, народните представители от НФСБ заявяват, ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев.

 

От партията посочват, че публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

Депутатите на Сидеров пък бойкотираха парламента днес и не дойдоха на работа. Няма ги и журналистите на “Атака”, телевиизия “Алфа” също не излъчва.

Ето пълният текст на позицията на НФСБ без редакторска намеса:

ПОЗИЦИЯ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

НА ПП НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11.09.2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, НФСБ заява, че:

1. Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността Председател на парламентарната група „Обединени патриоти“;

2. Считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев;

3. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

17.10.2018 г.

НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ПП НФСБ В 44-то НС:

ВАЛЕНТИН КАСАБОВ

БОРИС ЯЧЕВ

ХРИСТИАН МИТЕВ

ПЕТЪР ПЕТРОВ

СЛАВЧО АТАНАСОВ

 

ГЕОРГИ КОЛЕВ

 

ЙОРДАН АПОСТОЛОВ

 

РОСЕН ЖИВКОВ

 

Епицентър

Leave a Reply