Заседание на социалната комисия 18 Dec 2019
20/12/2019
Готова ли е Европа да плати за военната авантюра на САЩ?
10/03/2020

Трагедията с малайзийския Боинг- планирана операция

Трагедията с малайзийския Боинг- планирана операция на няколко страни ръководена от британските спец-служби. Документален филм- разследване на Василий Прозоров

През лятото на 2014 година авиолайнерът „Боинг 777“ се разби в Донбас, всички 298 души загинаха тогава в трагедията с малайзийския „Боинг“.

“Боингът на малайзийските авиолинии” беше свален от украинска ракета от комплекса “Бук”, който беше на служба в 156-ти зенитно-ракетен полк на въоръжените сили, се казва в разследващия филм, публикуван от бившия подполковник на СБУ Василий Прозоров, който премина на страната на Русия.

Василий Прозоров- кой е той?
Василий Прозоров, бивш високопоставен служител на Службата за сигурност на Украйна, който от четири години сътрудничи с руските разузнавателни служби по идеологически причини, заяви, че украинската страна е участвала в катастрофата на малайзийския Боинг 777 „Малайзийски авиолинии“. Бившият висш офицер от СБУ ( служба за сигурност на Украйна) продължава серия от публикации на страниците на своя център за разследвания, който той нарече (подобно на WikiLeaks) UkrLeaks. Този път, Прозоров представи документален филм със сензационни разкрития относно трагедията.

Документалният филм – разследване „MN-17: В търсене на истината“ разкрива нови, неизвестни досега подробности за катастрофата на самолета и се фокусира върху несъответствия в официалното разследване.

Филмът е базиран на автентични документи на украинските специални служби, които не са публикувани по-рано, както и на ексклузивни интервюта с очевидци.

Доказателствата, събрани по време на журналистическото разследване,  позволяват да се напрви извод за предварително планирана провокация, която систематично се е осъществявала от специалните служби на няколко държави.
Изброявайки тези, които  са виновни за катастрофата на малайзийския „Боинг“ пряко или косвено, Василий Прозоров посочва бившия президент на Украйна Петро Порошенко, екс-шефа на Съвета за национална сигурност и отбрана Александър Турчинов, бившия шеф на Генералния щаб Виктор Муженко, екс-председателят на СБУ Валентин Наливайченко.
„Британските разузнавателни служби ръководеха цялата операция“,  обобщава експертът списъка на хора, участващи в извършването на катастрофата MH17.

 

 

3.01.2020

 

Comments are closed.