Внимание опасно! САЩ изпитват биологическо оръжие и в Прибалтика- от къде идват чумите по животни?
12/08/2018
Богато съкровище открито при разкопки в крепостта Калиакра
23/08/2018

С Русия насила нищо, никога не е ставало и няма да стане.

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че руската страна няма да приеме разговори от позицията на сила, и призова Германия да си спомни историята, и до какво могат да доведат подобни опити.

В интервю за руската телевизия » Россия 24″ Сергей Шойгу даде ясно да се разбере, че Русия изиска уважително отношение.

» Питайте дядовците си, какво значи да се разговоря с Русия от позицията на силата. Те сигурно, ще могат добре да ви обяснят», — заяви той, коментирайки думите на министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Ляйен, която по-рано заяви, че е необходимо преговорите на Русия да се водят от позицията на силата.

Шойгу добави, че имайки предвид миналото на Германия, немските власти би трябвало да бъдат по-внимателни преди да си позволяват подобни заявления.

» След това, което направи Германия в нашата страна, мисля, че там поне двеста години трябва да не се обаждат по темата»,- добави руският генерал.

При това Шойгу отбеляза, че Русия е открита към всякакви контакти и равноправно сътрудничество.

Припомняме, че през юни 2017 година Урсула фон дер Ляйен заяви по време на заседание на комитета на Европарламента по външна политика, че разногласията с Русия трябва да се отсраняват в хода на преговорите от позицията на сила. По- късно нещо подобно се опита да каже и Тереза Мей, но Русия отново напомни, че така не се говори с нея.

Българска редакция News Front.

Leave a Reply