Коронавирус
25/05/2020
Биволъ: ПАЛАТЪТ НА ШЕХЕРЕЗАДА – ГОЛЯМ, ЕВТИН, С МНОГО ИЗГОДЕН КРЕДИТ
10/06/2020

Приказка за Али-Баба и 240-те разбойници от Васил Божков

В страна член на ЕС сме свидетели на поредната мафиотска война. Гледаме на живо борбата за големите пари. Всичко е като мафиотски роман събран в една карикатурна история. Осветлени “народните” избранници не са народни изобщо, а някаква сбирщина от алчни престъпници с власт. Оставки няма, всичко си е в реда на нещата, а срамежливата Европа спи дълбок сън. А още колко щяхме да сме в невидеие ако нещата не бяха излязли извън контрол?

 1. Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба. През 2013 г. той открил нова пещера – „Национална лотария“. Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специален данък. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали.
 2. Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозиционната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота.
  Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум.
 3. Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
  – „Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“
  – „ Какво разбираш под това?“
  – „ Ще разбереш после“
  – „Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни.“
 4. Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.
  Разбойничката казала:
  – „Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо „само покер игри и турнири“, ще напишем, че „всички хазартни игри плащат 20% такса, върху комисионните, които събират“.
  – „ Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?“
  – „ Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.“
 5. Така и станало. С гласовете на голямата shaika ГЕРБ отхвърлили единия и приели друг – същият закон с това малко изменение. Другите разбойници така и не разбрали какво се случва.
 6. Веднага след това Главатарят се обадил на Али Баба и казал:
  – „ Отивай при Заместник-главатаря по Финансите, който ще ти каже какво да правиш.“Заместник-главатарят по Финансите казал:
  – „ Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.“Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на shaikata.
 7. Като през цялото това време Али Баба платил и 500 млн. данъци на държавната хазна.

2.06.2020

Източник тук.

Comments are closed.