ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ И НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ (14-21 НОЕМВРИ 2021
23/11/2021
Oтносно зелените сертификати и Ковид имунизациите
13/01/2022

Президентът свиква Народното събрание на 3 декември

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември, петък от 9 часа първото заседание на новоизбраното 47-о Народно събрание, съобщиха от президентството. Тогава ще е първото заседание на 47-я парламент

radev-rumen-president

С указ президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното Четиридесет и седмо Народно събрание от 9 ч, на 3 декември (петък), съобщи прессекретариатът на държавния глава. Първото заседание ще бъде водено от най-възрастния народен представител, като това е Силви Кирилов от “Има такъв народ”.

 

Предсрочните парламентарни избори бяха на 14 ноември и бяха спечелени от “Продължаваме промяната”, като партията има 67 депутати. ГЕРБ са с 59 народни представители. Третата по численост е групата на ДПС с 34 депутати. БСП имат 26 народни представители, “Има такъв народ” – 25, а “Демократична България” е с 16. Най-малобройна ще бъде групата на “Възраждане” с 13 депутати.

 

“Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” проведоха през седмицата първи кръг на преговори за съставянето на управленска коалиция. Те обсъдиха бъдещите политики в 18 сектора, като заявките след срещите са, че има повече допирни точки, отколкото различия.

 

Очаква се през идната седмица да започнат разговори и за структурата на правителството, както и за състава на кабинета.

 

29.11.2021

Comments are closed.