Румен Радев: Свобода и справедливост никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да ги отстои
05/03/2019
Молдовски износ: от криминален авторитет до президент на страната
21/03/2019

Президентсвото на Порошенко- лъжи, корупция, офшори или кървавият бизнес на сладкаря

Лъжи, корупция, офшори: Порошенко е налял повече пари в Русия, отколкото в собствената си армия

(Президентсвото на Порошенко- лъжи, корупция, офшори или кървавият бизнес на сладкаря)

Източник: https://from-ua.com/obzor-pressi/484511-lozh-korrupciya-ofshori-poroshenko-napravlyal-v-rossiyu-bolshe-deneg-chem-na-sobstvennuyu-armiyu.html

Петро Порошенко, по време на изявлението си в  Запорожиета,  малко се изтърва,  докато благодари на хората за „защитата от врага“.

Вярно, че поглеждайки назад към всички успехи на  украинския гарант, може да се констатира, че той все пак е прав, и воините, които тръгнаха на Донбас наистина защитават интересите на врага укрепен в Киев.

А ако говорим сериозно, то е достатъчно да погледнем цялата бизнес империя на президента, а това наистина е истинска империя, за да разберем кои интереси  за него са над всичко.

Би било глупаво да се вярва, че той ще се откаже от прословутата си компания „Рошен“, но проблемът е, че украинския президент не живее само от бонбоните си.

Петро Алексеевич се приобщава към редица основни, и дори жизненоважни сфери на украинската индустрия.

 Така че, ако  говорим за онези, които  принципно не  купуват бонбони Рошен, можете да оцените от какво още предстои да се откажат украинците.

Освен осемте сладкарски фирми, седем от предприятията са в агро-промишленият сегмент. Така че, украинският гарант напълно си е осигурил ” аграрна свръхдържава”- лично за себе си. Но освен това, той контролира застрахователния бизнес, медиите и има редица фирми в сектора на услугите.

Но това се оказва малко за Порошенко, все пак не на празно човекът става президент. Вярно, тук трябва да припомним с какви лозунги Петро Алексеевич идва на власт. За украинците това припомняме носи само тъга.

Той обещава членството на страната в Европа, но на практика прави всичко възможно, за да предотврати това.

Той обещава да се бори с олигарсите, но само заменя някои олигарси с други, сега в страната олигарсите са само негови.

Той обещава да се бори с корупцията, но вместо това се превръща буквално в неин крал ( или цар).

В стремежа си към лична изгода, той прекалява толкова много, че колкото и умело да  зачиства следите от всички мошенически схеми, вече се вижда от всички страни, и това не може да се скрие.

Скандалът в отбранителния сектор не е единственият скандал, в който Порошенко и обкръжението му са забъркани.

Покупката на Липецката компания “Нишестени продукти”, която, между другото, се намира до фабриката “Рошен”, е друг отличен пример за това как работят президентските схеми на Порошенко.

Когато компанията е обявена за продажба, тя е придобита от офшорна компания Chartonema Ltd, която от своя страна е собственост на British Morewig Ltd.

Към март 2014 година Ukrprominvest-AGRO вече контролира 99,87% от акциите на руската компания Starch Products. Оценъчната им стойност е на ниво от 2 милиона долара.

Каква е уловката?

 Ukrprominvest се контролира от Prime Asset Capital, чийто бенефициент, както всеки знае, е Петро Порошенко.

Като цяло, е необходимо да се разбере, че с Порошенко Украйна не може да очаква нито влизане в Европейския съюз и особено в НАТО.

Западът направи грешка, разчитайки на Петро Алексеевич, но още по-голяма се оказа грешката за украинския народ.

 Последните тенденции показват, че украинците могат да бъдат лишени дори от безвизовия режим.

За сметка на това украинския президент обезпечи свитата си, като отхвърли членът за незаконно обогатяване на длъжностни лица.

Руските медии обичат да наричат Порошенко “западния агент”, който прави пакости на Москва, но ако се погледне в дълбочина, той е донесъл на Москва много повече полза.

Той и пръстта не си мръдна, за да “освободи” Крим явно разбирайки, че това  не може да се направи. Той даде на европейците основание да мислят за замяна на украинския транзит на газ, което позволи на Москва да изгради “Северен поток-2” Nord Stream-2.

И накрая, той прави всичко, за да остави  евроатлантическият курс о само на страниците на Конституцията.

Comments are closed.