За Съединението на Княжество България с Източна Румелия 1885 накратко
06/09/2018
„Оръжие от ново поколение”: Вашингтон се готви за биологическа война? Биолабораторията “Лугар” е правила опити над жителите на Грузия- Игор Гиоргадзе. Част 2
14/09/2018

„Оръжие от ново поколение”: Вашингтон се готви за биологическа война? Биолабораторията “Лугар” е правила опити над жителите на Грузия- Игор Гиоргадзе. Част 1

Бившият министър на държавната сигурност на Грузия Игор Гиоргадзе заяви, че разполага с документи, доказващи провеждането на опасни опити над населението  на Грузия, които са извършвани от Центъра за контрол на заболяванията и общественото здраве на Грузия

Л. Сакваредлидзе (Лаборатория Лугар Център).

“Документите бяха предадени от приятели- сънародници. Това са  с години доказани хора, на които напълно се доверявам.

Но кой точно им ги е предал тези  документите на моите приятели, не знам.

Аз съм служител на специалните служби и допускам възможността за провокация.

Тези документи биха могли да се подхвърлят, за да се разрази скандал, но дългогодишният ми опит ми дава основание да смятам, че това са истински документи”, каза бившият министър на пресконференция в Москва, отговаряйки на въпрос за източника на информацията с която разполага.

Според думите на Гиоргадзе, поръчител е САЩ. Тоест, зад създаването  на подобни военно-биологически лаборатории маскирани като медицински центрове извън пределите на САЩ стоят американските власти. Бившият министър по сигурността на Грузия обвини Щатите, че провеждат експерименти с живи хора за разработването на биологическо оръжие.

Една от американските структури е Агенцията по намаляне на заплахите, която работи под шапката на Министерството на отбраната на САЩ.

“От първоначалното изучаване на документите настръхват ръцете. Те доказват, че в лабораторията е възможно да са провеждали експерименти с жиелите на Грузия. Ето списък на 30 починали лица, които са били лекувани за хепатит С, 24 от тях починали в един и същи ден. В графата “причина за смъртта” е отбелязано – “неизвестна” и не са  правени никакви допълни разследвания Пациентите са отбелязани  в документите под номера”, каза Игор  Гиоргадзе.

Той също така призова американския президент Доналд Тръмп с молба да бъде назначено разследване по изясняване на фактите по законността на провежданите  експерименти в Грузия.

Както отбеляза Гиоргадзе, Центърът в Тбилиси, работи с разрешението на бившия американски президент Барак Обама и неговия грузински колега Михаил Саакашвили.

 

“Ако тази лаборатория работи по посочените от нея цели и проучва възможните заплахи за здравето, защо в лабораторията има патент на “системи за доставка за заразени комари”? Също така  от лабораторията са поръчваали капсули за токсични вещества и боеприпаси за стрелково оръжие Защо?”, -заяви Гиоргадзе

 

Той също така твърди, че експерименти и опити са били провеждани над хора, които са се съгласили на експериментално лечение.

На някои от тях, за съгласието им да участват в експериментално лечение са предлагали пари.

Според данните на Гиоргадзе, от 2015 година насам в Грузия с успех са прилагали препарати за лечението на Хепатит С, но в документите с които разполага Гиоргадзе е посочено, че медикаменти препарати са били назначавани на пациенти, които имата противопоказания към тях. Но експериментът от използването на препаратите и реакцията на организма, е провеждан без да се взема под внимание желанието на пациентите, като голяма част от тях даже са нямали представа с какво ги “лекуват”

Центърът за контрол на заболяванията и общественото здраве в  Грузия Л. Сакварелидзе (L. Sakvarelidze),  по-рано се натрича Център за обществено здравеопазване Ричард Лугар- «Лаборатория  Лугар» — резултат от сътрудничеството на  Грузия и САЩ, затвърдено с подписано през 2002 година споразумение “за сътрудничество в сферата на технологиите и патогени, свързани с развитието на биологическото оръжие и неразпространение на информация в тази област.”

През септември 2004 година по време на посещение в Тбилиси американският сенатор Лугър  (чието име носи биолабораторията на САЩ) е постигната договореност за създаването на Център за  изследване н общественото здраве (Централна реферална лаборатория за обществено здравеопазване) в столицата Тбилиси, рйон Алексеевка, до международното летище.

Американските военни документи, получени от Игор Гиоргадзе, свидетелствар, че лабораторията “Лугар” разработва биологични атаки с помощта на насекоми, например комари. Така например, дрона за доставянето на хапещи  насекоми на мястото на атаката, е патент на американската армия. Според документите тези комари могат да разпространяват малария, остри и тропически трески, треска Зика  и други болести.

Очаквайте продължение по темата и представяне на разследване с документи и факти, които касаят сигурността на цялата планета..

News Front

Leave a Reply