Ден на Тракия: Честваме 105 години от Одринската епопея
26/03/2018
Cтенограмата от срещата между българския държавен глава и руския патриарх
30/03/2018

„Случаят „Скрипал“ в светлината на фактите от разкритията на българската журналистка Диляна Грозданова“

29 март 2018- Нюз Фронт.

Представяме новото разследване на българската разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева, което представя множество факти свидетелстващи за незаконната и опасна дейност на биологическите и химически лаборатории на САЩ.

Припомняме, че преди време Диляна Гайтанджиева представи разследване в статията Секретните биолаборатории на Пентагона», което  Центърът за близкоизточни изследвания в България публикува.

Информацията представена в него разкрива разработките на биологическо оръжие на САЩ в лаборатории, действащи под прикритието на медицински центрове в 25 държави от Близкия Изток, Юго-Източна Азия, Африка, Грузия и Украйна. Новото сензационно разследване е продължение по темата, която българската журналистка изучава подробно и в детайли, за да представи обективната истина, която касае безопасността на целия свят.

В мащабното и задълбочено разследване на Диляна Гайтанджиева е разкрита и нашумялата напоследък тема, станала известна като „делото Скрипал“.

Шокиращите данни представени в разследването показват, че именно Пентагонът и американските власти възможно са замесени в случая с „ делото Скрипал“, тъй като лабораторията Портън Даун, недалеч от която бяха открити в безпомощно състояние отровените баща и дъщеря Скрипал , всъщност отдавна е част от програма финансирана от Пентагона, и се е използвала от Министврството на отбраната на САЩ за провеждането на експерименти, включително и експерименти над хора.

Предвид обема на мащабното разследване, плод на задълбочена, сериозна работа, ще представим цялото му съдържание в серия от няколко материала.

Цялото разследване вече е представено в чуждестранни издания на английски и руски език.

Предупреждаваме, че информацията съдържа факти, които ужасяват и повдигат една от най-страшните теми за света- разработката на химическо и биологическо оръжие. Приканваме експертите в тези области, да изучат представените факти.

И така представяме 1-та част.

Има информация, че Пентагонът е похарчил най-малко 70 милиона долара за провеждането на военни експерименти, свързани с тестиране и изпитване на смътрносни вируси и химически вещества във военната лаборатория Портън Даун във Великобритания- именно тази същата, коята нашумя покрая случая с „делото Скрипал“.

Лабораторията Портън Даун е създадена през 1916 година, и оттогава развива дейността си. Към днешна дата, лабораторията е секретен военен обект за биологически и химически вещества.

 

 

 

 

Този секретен обект за биологически и химически изследвания е разположен едва на 13 км от Солсбъри- мястото, на което на 4 март бяха открити на пейка бившшия полковник на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за които впоследствие Великобритания съобщи, че са натровени с нервно-паралитичния газ «Новичок».

Сведенията получени от регистъра на федералните договори на САЩ, показват, че за последното десетилетие Агенцията за противодействие на заплахи на Пентагона (DTRA) е финансирала редица военни проекти, които са били изпълнявани именно в битанската научно-техническа лаборатория  (DSTL) Портън-Даун (Porton Down).

Сред провежданите експерименти:

— респираторни инфекции върху примати, сибирска язва, вируса Ебола, вируса Марбург, вируса на венецуелския енцефалит и най-различни други форми на енцефалит.

DTRA е финансирала експерименти върху животни, които също са били подложени на въздействието на химически вещества, такива като Sulphur Mustard и Phosgene.

 

 

Фосген е бил използван още по времето на Първата световна война като химическо оръжие.Този газ води до бърза и масова смърт.

Най-малко 122 хиляди животни са били използвани в извършването на военни химически и биологически експерименти в Портън Даун.

Опитите с животни са класифицирани като поверителни в Обединеното кралство. Съгласно раздел 24 от Закона за животните (научни процедури) от 1986 г. е криминално престъпление да се разкрива определена информация относно опитите с животни в Обединеното кралство.

 

 

Данните, получени чрез Закона за свобода на информацията, обаче, дават представа за размерите на военните химически и биологични експерименти, проведени в Портън Даун (Porton Down)

Общо 122,050 животни са били изложени на смъртоносни патогени, химикали и нелечими болести през последното десетилетие (2005-2016 г.).

Сред използваните  животни в опитите са мишки, морски свинчета, плъхове, прасета, порове, овце и нечовекоподобни примати.

Някои от смъртоносните експерименти са спонсорирани от Пентагона по договори между DSTL и DTRA. Учените от Портън Даун са заразявали или натравяли животни, за да се измери времето  на действие на препаратите до настъпване на смърт и какво количество представлява смъртоносна доза.

Подобни експерименти със животни са забранени от международните норми.

Най-страшното е това, че в Портън Даун са били извършвани тайни експерименти с хора, граждани на Великобритания.

Ебола като био оръжие.

12 маймуни са били експериментално инфектирани с вируса Ebola чрез аерозол в Портън Даун по проект, финансиран от Пентагона — Експериментална респираторна инфекция на мармозети с вируса Ebola Kikwit (щама Zaire на вируса Ebola, който уби повече от 245 души в Заир, сега Демократична република Конго, през 1995 г.).

Проектът е част от програма за DTRA от 6.3 млн. Долара, която се изпълнява на Porton Down от 2012 до 2016 г. — Разработване на общи модели за мармозетки за патогени от категория А / В и оценка на продуктите в мармозети.

 

Източник: Експериментална респираторна инфекция на мармозетки (Callithrix jacchus)

С вируса на Ebola Kikwit, Journal of Infectious Diseases, том 212, 1 октомври 2015 г. Декларираната цел на експеримента е да се измери смъртоносната доза на излагане и времето до смъртта, което означава, че вирусът Ebola Kikwit е изследван за потенциала си като био оръжие.

Всички заразени маймуни маймуни умират от 6 до 10 дни след излагане на вируса на Ebola.

Пентагонът финансира и проучвания на смъртоносния вирус на Марбург: проект за $ 2.6 милиона — експериментална инфекция с хеморагична треска на Marburg вирус в обикновения мармозет и още един проект за разработване на вирус на Марбург от 1.4 милиона долара, който се провежда в Портън Даун през 2017 г.

Този вирус причинява вирусна хеморагична треска и е включен като агент за биотероризъм от категория «А».

Всички заразени маймуни умират от 8 до 10 дни.

Целта на проучванията е да се изследва дозата и времето до смъртта на животните, изложени на аерозолен Marburg вирус.

 


Очаквайте продължение и следващите части от разследването на Диляна Гайтанджиева.

 

Българска редакция News Front.

Leave a Reply