адв. Владимир Шейтанов
ЗА ЦЕНАТА НА ЕДИН ПРЕМИЕР
02/07/2022
к-качулев-бмд
Изказване на доктор Константин Качулев – председател на БМД в Комисия по здравеопазване към Народното събрание на Република България
21/07/2022

На България са нужни незабавна смяна на системата и геополитическо изтрезняване.

Гледайки социалните мрежи, наистина недоумявам обема на продажничеството и простащината в страната ми.


Хора на възраст, зрели хора, съскат, кикотейки се в адрес на Руската Федерация. Защо?


Защото един парашутист-премиер в оставка, погазвайки грубо за пореден път всички закони и нормативни правила на държавата (на която до преди малко е бил премиер), касаещи изгонването на дипломати, еднолично обявява, че целият персонал на съответното посолство е обявен за „personae non gratae“. С този си акт, той също така успя да се изходи и върху Женевската Конвенция, за чието съществуване едва ли е чувал.
В реда на общата култура е да знаеш що е то „personae non gratae“, на базата на какви международно приети норми един дипломат може да бъде определен като такъв, и при какви международно приети правила той може да бъде обявен за такъв, и съответно екстрадиран.


За тези знания не би трябвало да се изисква международно правна подготовка, но дори тези, чиито държавни служебни кресла я изискват, демонстрират своята професионална дилетантщина. По националния ефир се нижат какви ли не български настоящи и бивши „дипломати“, които обясняват че черното е бяло, а бялото черно и, видите ли, как смее посланик на страна постоянен член на СС на ООН, да дава „ултиматум“ на България. България, която в нарушение международното право и на собствените си закони, в лицето на човек без правомощия задейства експулсирането на дипломати.


Простащината и безумието на самозабравилата се посредственост е стиснала България, като питон овца, прекършила е ребрата й току виж й спряла дъха.

На България са нужни незабавна смяна на системата и геополитическо изтрезняване.

На България е нужна нова система и нова държава! НОВОБЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА!

 

Димитър Гетов

Comments are closed.