Суверенитет по Ферхойгенски
28/06/2019
Президентът Радев: Необходима е сериозна организация, за да утвърдим туризма сред водещите сфери в сътрудничеството с Китай
05/07/2019

КОНФЕРЕНЦИЯ “БЪЛГАРИЯ И ИЗТОКА“

В днешните сложни условия на глобална динамика необходимостта от многовекторна политика става важен императив за развитието на всяка една страна.


В това отношение развитието на взаимодействията със знакови държави от Изтока – КНР, Япония, РКорея, Индия, СРВиетнам, Казахстан и редица други на основата на принципа на взаимоизгодно сътрудничество е един от начините за проява на такава многовекторна политика особено в областта на икономиката, технологиите и иновациите.
Тук ще припомним, че през последните годиии именно част от гореспоменатите страни демонстрират ускорени темпове на технико-икономически растеж, кристализиращ в това, което изследователите наричат „Дълъг Азиатски цикъл на стопанска динамика“.
Какви са възможностите на нашата Родина за такова взаимоизгодно сътрудничество? Притежава ли Отечеството ни стопански, технологически и иновационен потенциал и в какви области е този потенциал, който България може да предложи за развитието на взаимоизгодни партньорски отношения?
Очакваме да изразите Вашето мнение, виждания и експертиза по тези въпроси с цел да се създаде обществена атмосфера, която да канализира в политика, изразена чрез осъществяване на конкретни проекти в съответните направления.
Бъдете гост или участник в дебатите!

Конференцията ще се проведе в средата на септември 2019г., в Центъра за източни езици и култури при СУ „Климент Охридски“.
Конференцията е организирана от Центъра за източни езици и култури и Съвета за стратегически изследвания при Президента Румен Радев, под патронажа на Президента на Републиката.

 

за информация: проф.Нако Стефанов и адв.Владимир Шейтанов

Източник тук.

Comments are closed.