Президентът: Служебният кабинет доказа демократичното единодействие между родолюбиви хора от различни политически хоризонти в името на България
17/09/2021
Конституционният съд: Полът е само биологичен
27/10/2021

ИЗБОРЪТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ -2021г.

ИЗБОРЪТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ -2021г.
 
В последните дни политическият живот в България бе властно завладян от този въпрос. И с основание. Защото изборът на президент е въпрос на национална стратегия. Това пролича особено отчетливо на фона на неудачната “защита” на авторитета на парламента през тази година. Закономерно, днес почти никой не обсъжда парламентарните избори. Почти цялото внимание е насочено към президентските. А уж по конституция бяхме парламентарна република. Явно животът нанася своите корекции в политическия живот, без да се съобразява от личните ни пристрастия. Историческият детерминизъм в действие…
 
Моят личен избор е на страната на онзи, който притежава в най-пълна степен истинските качества на държавен глава – опит, познания, отношение към държава и държавно строителство, към нацията и нейните проблеми, към хората на България в селата и градовете, училищата и университетите, в болниците и домовете за деца и стари хора. Онзи, който на дело е доказал решимост и характер да води нашето разпокъсано от противоречия и противопоставяне общество. Който е заслужил доверието на мнозинството от своя народ. Който изразява интересите не на една или друга група, етнос, професия, общност, партия или икономическа групировка, а на цялата нация. Пред лицето на дълбоката многостранна криза в България, трябва да изберем държавник със силен характер и морален императив. Трябва ни, като никога досега, доказан защитник на суверенитета и каузата на България във всяка сфера на международния живот. Защото суверенитетът е алфата и омегата на развитието на всяка нация.
 
Но добрият избор зависи от създадената обстановка, от възможността за свободен и спокоен размисъл, от вярата на хората в закона. IBI POTEST VALERE POPULUS, UBI LEGES VALENT (НАРОДЪТ Е СИЛЕН ТАМ КЪДЕТО ДЕЙСТВАТ ЗАКОНИТЕ). За това, нека проведем една цивилизована предизборна кампания, без компромати, скандали и фейкове, с взаимно уважение към опонента, към неговата личност и личен живот, професионално развитие, идеи, програми, дори към неговите слабости! Нека съдържанието вземе превес над формата! Нека победи можещият и подготвен кандидат с добър и сплотен екип! Но нека уважаваме и победените! И нека обединим доброто и градивното от всички кандидати като принос в нашето общо бъдеще! Способни ли сме на цивилизованост?
 
Днес България се разделя със своите грешки и грешници. излизаме от сянката на къщи за тъщи, милиарди за лоши магистрали, саниране на тройни цени, гранични огради, които падат още преди да са изградени, на ветеринари които избиват домашните животни под предлог, че ни спасяват от несъществуващи чуми.
Нека дадем възможност на всеки да направи спокойно своя имформиран свободен избор! Нека всеки се изправи пред себе си и гласува със собствената си съвест!
Гласувайте за най-достойния български президент!
 
Източник Vladimir Sheytanov FB
 
5.10.2021

Comments are closed.