к-качулев-бмд
Изказване на доктор Константин Качулев – председател на БМД в Комисия по здравеопазване към Народното събрание на Република България
21/07/2022
лев-евро
Създаване на организация за Референдум за “Еврото”
07/11/2022

Защо трябва да бъдем активни и да гласуваме на 2 октомври? 

Ген.Шивиков Ген.Шивиков

Защо трябва да бъдем активни и да гласуваме на 2 октомври?

Отговорът е -защото да не допуснем измамниците от последното правителство да доунищожат България. 

Ще се обоснова с факти, които да Ви накарат и убедят, че тази коалиция беше, е и ще бъде пагубна ако се докопат отново до властта. Умишлено използвах думата докопат, защото те взеха властта по втория начин. На първо място Кирчо се появи от нищото, но с решителната подкрепа на президента и бруталната намеса на посолството на САЩ. Същият човек влезе във властта с грубо погазване на Конституцията. Не на последно място легитимността и представителността на неговото правителство беше по-малка от една осма от имащите право на гласуване. Още нещо: „Решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото – с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата…“ думи, изречени от една девойка, подвизаваща се до скоро като началник на кабинета на премиера, като по този начин успяха да заблудят огромна част от избирателите на предишните избори, които им дадоха доверие да се упражнят върху управлението на страната.

Резултатът от това управление тепърва ще го усетим и то години напред. Правителството на Петков не скъса никакви схеми, напротив по-големи схемаджий от тях няма. Само да припомня, че през 2013 година той и компания чрез схема за 10 дни усвояват близо 30 милиони лева за изграждане на икономическа зона в близост до Божурище. Днес това място се е превърнало в буренище, но обществения ресурс е откраднат. Те много често употребяваха думата мафия и мафиотско управление, но в действителност управляваха като мафия. По високите етажи на властта се намърдаха на родово кланов принцип лица, напълно некомпетентни и неподготвени, но алчни за власт и облаги. Това е мафията в действителност, ръководи се от фамилии и приближени слуги. Тъй наречените „калинки“ бяха назначавани повсеместно по всички етажи на администрацията. Разделиха си министерствата на феодален принцип и всеки дърпаше чергата към себе си. Привидно за пред обществото бяха единни и управляваха в синхрон, но в действителност се ненавиждаха, дебнеха се и създаваха хаос след хаос.

Днес виждаме, че са заели коренно различни позиции, за да продължават да заблуждават хората и да стягат редиците на останалите им верни избиратели. Тези партии са партии на войната и с лекота превръщат България в прифронтова територия. Единодушно приеха декларация, с която застанаха на страната на режима на Зеленски, обявиха Русия за агресор и предоставят военна помощ във вид на оръжие и боеприпаси на същия този режим през трети страни. Едностранно прекратиха условията на договора за газ с Газпром, но не се свенят да лъжат от сутрин до вечер, че Газпром е спрял доставките, а не правителството на Петков. Без доказателства изгониха 70 човека и семействата им от руското посолство, с което още повече усложниха взаимоотношенията с Русия. Всяко едно действие бих приел за логично и последователно, ако не прозираше дългата ръка на Вашингтон. То не бяха срещи и снимки с американската посланичка, то не бяха закуски и препоръки открити и прикрити. За всичко това има доказателства.

Същите тези управляващи потъпкаха основни човешки права и свободи, като правото на свободно изразяване, на обективно информиране и достъп до медии от всякакъв вид, а уж живеем в свободен свят. Многострадални и непрекъснато мамен от продажни политици българино, обръщам се към теб с този цитат на Бисмарк, защото е актуален и в пълно съзвучие с настоящето: „Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов.“ Време е да сложим край на тази 33 годишна измама, на експеримента измислен и целенасочено прилаган от САЩ.

Дойде времето на Справедливостта. 

Сънародници, голяма група от родолюбиви, честни, всеотдайни, истински професионалисти от всички области на обществено-политическия живот личности се обединихме под скиптъра на скъпата ни Родина и регистрирахме коалиция, която нарекохме Справедлива България и заявяваме категорично, че сме решени да отдадем сили и енергия за установяване на Справедливостта и да изтръгнем от лапите на провалените евролиберали опропастеното Отечество и да сложим край на дълбоката държава, всички заедно. Ние няма никога да предадем българския народ и се ръководим само и единствено от националния ни интерес.

Не се кланяме на никого и няма да чуете от нас “България е НАТО и НАТО е България!”, но не се страхуваме да заявим открито и ясно, че Русия е братска страна и трябва незабавно да възстановим напълно взаимоотношенията с Русия.

Ние не търсим разделение, ние сме за обединение, но от долу нагоре, от широките народни маси. Всеки е добре дошъл безкористно, стига в сърцето му да е България. На заключени врати не тропаме и не търсим съюзи с лица, които считат себе си за незаменими и единствени, лица самозвани и лукави.

В обединението Справедлива България са личности като Димитър Байрактаров, доктор Пламен Пасков, адвокат Иван Денев, професор Нако Стефанов и моята скромна личност. Ние ще представим нашата платформа на разбираем и достъпен език, защото сме част от народа си.

СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ означава българския дух и традиция, а не наложени чужди евроатлантически ценности. България е моята Родина! Нека загърбим личностните ни различия и заедно да се борим за Справедлива България! На 2 октомври покрепете Справедлива България, а не задавйте въпроси за кого да гласуваме!

Димитър Шивиков ФБ

 

Comments are closed.