ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ОТХВЪРЛИ АТАКА НА ЛГБТИ АКТИВИСТИ ОТ ИСЛАНДИЯ СРЕЩУ ПРАВОТО НА МАЙЧИНСТВО.
по информация на ЗА СЕМЕЙСТВОТО от ФБ.
 
iceland-flag 

Съдът в Страсбург е потвърдил правилността на Решение на Съда в Исландия, който е отказал регистрация на дете, родено от сурогатна майка като дете на две жени с нестандартно сексуално поведение. Детето било родено в САЩ. На сурогатната майка е платено. Лицата, платили за детето са две исландски лесбийки, живеещи тогава в условията на законен брак. Жените подават документи за регистрация на детето в Исландия като тяхно. Исландски съд отказва регистрация, като отхвърля претенцията на лесбийките, че те са майки де-юри на детето. Според исландския закон, майка е само биологичната майка.
 
Този път, опитите на ЛГБТИ общността в Европа и САЩ да подкопаят на общоевропейски ниво правния режим на семейните отношение в Християнска Европа са осуетени от Европейския съд.
 
Но докога?
 
Борбата продължава. От една страна, са силите, заложили на деградирането на традиционното семейство, от друга – защитниците на вековната християнска традиция. В духовно-културния ареал на европейската цивилизация, семейството се състои от един мъж и една жена и техните деца. Дева Мария е майка на Христос. Мадоната и младенеца. До преди 50 години, никой не е оспорвал тази естествена семейственост. Под влияние на САЩ, постепенно Европа започва да възприема ЛГБТИ идеологията на джендъризма. Днес нейните прояви са многобройни, по-малко или повече публични. На фронта на стълкновение са джендър формациите и ЛГБТИ общности от една страна, а на другата – Орбан, Моравиецки, консервативните формации в Румъния, Словения, Латвия, България и др.
 
ЕК отдавна е на страната на джендър-формациите. В момента се подготвя проект за европейски регламент за взаимно признаване на родителството. Идеята е родителство, признато в една страна на ЕС да бъде автоматично признавано в останалите страни – членки. Това би спестило усилията на ЛГБТИ общностите в ЕС да атакуват регулацията на родителските права пред Европейския съд по правата на човека.
 
Опитите продължават.
 
Адв. Владимир Шейтанов
 
Източници ФБ, ordoiuris
16.08.2021