Свинска Чума 1-2
26/08/2018
САЩ превръщат Украйна в биологическа бомба- военните биолоборатории на Пентагона готвят нов Чернобил
30/08/2018

«Дворът на Кирилицата» покани първите лица на Русия в Плиска- в България очакват с небивал интерес първата дама на руската дипломация

За него се изписа много и продължава да се пише. Всички вече го познавате- Карен Алексанян, създателят на «Дворът на Кирилицата», който с делата си вдъхновява и връща гордостта на българския народ.

Поразяващо скромен, Карен Алексанян напомня на всички нас, кои сме и каква велика история има народът ни. 

Наричан «Кавалер на честта», арменски българин, или  съвременен народен будител, «Пазител на буквите» -той създава уникалния, и единствен музей на Кирилицата в света. В Първопрестолната Плиска, която някога е била люлка на цивилизацията на Европа.

И продължава да твори, създава, изгражда, вдъхновява, и да дава пример как трябва да се отнасяме към историята и направеното на тези преди нас- с дела, които да оставят следа и смисъл за поколенията.

Със създаването на «Двор на Кирилицата» Карен Алексанян завинаги вписва името си в историята на България, и скромно, с усърдие продължава да носи мисията си.

Без да изисква помощ от държавата, която по принцип сама трябва да се включва, но това е тема на която трябва отделно внимание.

Сега към новината.

На 14 септември в «Дворът на Кирилицата» предстои голямо събитие.

В «Алеята на писателите» ще бъдат тържествено открити 9 паметника, като единият е на големият писател Николай Хайтов. Сред бюст-паметниците са и няколко велики имена на руската литература. И всичко това ще се случи благодарение на усилията на създателят на «Дворът на Кирилицата», който е поел върху себе си всички разходи свързани с тях.

За тържественото откриване на паметниците, «Дворът на Кирилицата» отправи покана до първите лица на Русия.

По време на традиционния брифинг на официалният представител на Външно министерство на Русия, поканите бяха предадени официално на Мария Захарова, която отговори обнадеждаващо:

« Много благодаря за тази покана, ще съгласувам с Ръководството, и с удоволствие».

News Front

Leave a Reply