РОССИЯ СЕГОДНЯ с 9 награди в Ню Йорк!
27/04/2017
Washington Post – Крайно-дясни националисти в правителството на България
01/05/2017

България – Подкупване на медиите

България

Подкупване на медиите

 

България е на най-ниско ниво в световния индекс за свобода на пресата, отколкото всеки друг член на Европейския съюз. Това се дължи на среда, доминирана от корупция и тайни споразумения между медии, политици и олигарси, включително Делян Пеевски, бивш шеф на главната разузнавателна агенция и собственик на “Нова българска медийна група”. Групата му има шест вестника и контролира близо 80% от разпространението на печатните медии. Разпределението на финансирането от ЕСот правителството за определени медии се извършва с пълна липса на прозрачност, което всъщност подкупва редакторите, за да улеснят правителството в политическото си докладване или да се въздържат от покриване на някои проблемни истории.

109-то място в световният индекс за  свобода на печата от 2017 г. 

Източник: Репортери без граница

Резонно е да попитаме господата управляващи как и защо името на Пеевки е в малкият пет редов доклад на организацията и как ще се бори с цензурата след него?

Има ли и ако има война между Пеевски и Прокопиев, до колко последният може да е замесен във вписването именно на първият в доклада, защото и той не е цвете за мирисане, а напротив?

Ако трябва да съм откровена, интересно ми е да чуя и видя коментар и отговор от ББ, ЦвЦв естествено като представители на най-голямата парламентарна сила в момента. Има ли журналисти в България които да отидат, да ги намерят и питат?

Leave a Reply