Задруга “ОТЕЧЕСТВО” с единственият акредитиран български журналист на голямата годишна пресконференция на президента на РФ
14/12/2017
INDEPENDENT “Шок”: Гняв, след като скептикът за климатичните промени стана шеф на околната среда в ЕС
28/01/2018

Ася Зуан зададе актуални въпроси на Мария Захарова по време на седмичната и пресконференция

Кореспондентът на News Front-България и на Българско Международно Движение Ася Зуан зададе актуални въпроси на Мария Захарова по време на седмичната и пресконференция.

 

Днес се проведе ежеседмичната пресконференция по актуалните въпроси на външната политика на Русия
от официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Ася Зуан: В края на 2017 г. Атлантическият съвет обяви в САЩ новата американска стратегия за Балканите ” Балканите напред: Новата стратегия на САЩ в региона”. Смисълът на стратегията е да се включи по-активно в балканските дела. Възможно ли е да се каже, че Русия е забравила за България и как би могло да се даде нов живот на тези отношения.

Мария Захарова: Стратегията на Балканите е отразена в концепцията за външна политика и информацията постоянно се актуализира. Що се отнася до България, на следващия брифинг ще бъде обявена разширена версия.

Ася Зуан: Съединените щати обвиниха Русия в използването на химическо оръжие, въпреки че нашата агенция публикува свое собствено разследване за създаването на американските биологични оръжия и лаборатории в Украйна и Грузия.

Мария Захарова: Да, такава информация беше в медиите, но е необходима правна оценка, пълният отговор ще бъде предоставен на следващия брифинг.

Оригиналът тук.

Leave a Reply